Cser-Palkovics András: székesfehérvári leszálló is lett volna a buszon, amit baleset ért

A polgármester úgy tudja, azok közül, akik könnyebben sérültek meg, sokan elhagyhatták már a kórházat.

2021. augusztus 15., 13:29

Szerző:

„Az utaslisták alapján úgy tudjuk, székesfehérvári leszálló is lett volna a buszon, amit baleset ért” – mondta a 168.hu-nak Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Amennyiben egy hozzátartozónak szüksége van a segítségünkre, állunk rendelkezésre. Az áldozatok családjának ezúttal is szeretném kifejezni őszinte részvétemet” – tette hozzá.

A polgármester már korábban is felajánlotta, hogy a székesfehérvári önkormányzat szállást biztosít a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára, ezzel kapcsolatban most azt mondta, eddig senki nem tartott igényt erre. „Úgy tudom, azok közül, akik könnyebben sérültek, már többen elhagyhatták a kórházat, de sajnos vannak, akiknek súlyos az állapota”  – közölte, majd hozzátette, hogy azt az információt kapta, hogy 20-25 főt látnak el Székesfehérváron.

A balesetről előzményei egyelőre tisztázatlanok. Mint megírtuk korábban, vasárnap hajnalban az árokba borult egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében. A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A járművön több mint ötvenen utaztak, Győrfi Pál elmondta: nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, további negyvenen pedig könnyebben sérültek meg. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A 168.hu megkeresésére Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados azt közölte, 21 perc alatt sikerült kiszabadítaniuk azt a 14 utast a járműből, akik saját maguktól nem tudták elhagyni azt, továbbá megerősítette, a busz műszaki mentése a végső fázisban van.

(Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)

 

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.