Huszonegy perc alatt sikerült kimenteni a buszban rekedt 14 utast

A busz műszaki mentése a végső fázisban van.

2021. augusztus 15., 12:52

Szerző:

„A sérültek mentése párhuzamosan haladt a busz első és hátsó részén kitört szélvédőkön át, lépésről lépésre mentünk a jármű két végéről a busz közepe felé” – mondta a 168.hu-nak Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, hozzátette, 21 perc alatt sikerült kiszabadítaniuk a járműből azt a 14 utast, akik saját maguktól nem tudták elhagyni a buszt.

„Nagyon összetett volt a mentés. Mind a mentőszolgálat, mind a rendőrség részt vett benne. A mentők azokat a sérülteket, akiket tudtak, pillanatokon belül ellátták a járműben. Ezt követően a tűzoltók vitték ki a sérülteket onnan, majd a buszból kiérve már a rendőröknek és a mentősöknek adtuk át a hordágyakat” – tette hozzá Szabó-Bisztricz Anett.

A szóvivő elmondta a busz műszaki mentése a végső fázisban van, a járművet már kerereikre állították, most pedig megpróbálják kiemelni az árokból. Szabó-Bisztricz Anett azt ajánlja a közlekedőknek, hogy tájékozódjanak az utinform oldalán. „A kint dolgozó hatóságoknak is nagyon fontos, hogy minél hamarabb felszabadítsuk a szakaszt, de nagyon összetett mentést igénylő súlyos balesetről van szó” – zárta.

A balesetről előzményei egyelőre tisztázatlanok. Mint megírtuk korábban, vasárnap hajnalban az árokba borult egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében. A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A járművön több mint ötvenen utaztak, Győrfi Pál elmondta: nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, további negyvenen pedig könnyebben sérültek meg.

(Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)

 

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.