A pusztító vihar miatt bezár a csepeli strand is, több száz milliós a kár

Súlyos károkat okozott Budapesten is az éjszaka tomboló brutális vihar. A csepeli strandot olyan csapás érte, ami miatt átmenetileg bezárnak a nyári csúcsszezonban.

2023. augusztus 5., 14:26

Szerző:

A csepeli strandon is súlyos károkat okozott a vihar – tájékoztatta a lakókat Borbély Lénárd polgármester Facebook-oldalán. Azt írta, hogy a szél fákat csavart ki, több ezek közül olyannyira megdőlt, hogy már épületeket veszélyeztet. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A polgármester szombaton, a vihar elvonultát követően egyeztetett a strand vezetőségével, és súlyos döntést hoztak: amíg tartanak a helyreállítási munkák, a fürdőzők biztonsága érdekében, zárva tartják a strandot. Az újranyitásról értesítik majd a lakókat.

Borbély Lénárd hozzátette, hogy nem csak a strand érintett a viharkárokban, máshol is okozott problémákat, ezért most a helyi tűzoltósággal és a Városgazdával karöltve a kerület teljes területén zajlik a kármentés.

„Óriási pusztítást végzett a vihar, a több száz milliós károk pontos összegét  egyelőre megbecsülni sem lehet. Bölcsődei szobák, óvodák, iskolák, a szakrendelő és a gyermekorvosi rendelő is jelentős károkat szenvedett” – írta polgármester. 

(Kiemelt kép: a vihar letarolta a csepeli strandot is. Forrás: Borbély Lénárd Facebook-oldal)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.