Csekket küldtek vissza Orbán Viktornak tandíjra és lakhatásra

A Demokratikus Lendület egészen a miniszterelnök felcsúti házáig ment, hogy csekket dobjon be a postaládájába, amin tőle, illetve Mészáros Lőrinctől kérnek pénzt.

2022. január 9., 15:18

Szerző:

Orbán Viktor egy héttel ezelőtt fordult a Fidesz támogatóihoz, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a párt kampányát. Ennek apropóján a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai levelet vittek Felcsútra, a kormányfő házához.

"A magyar fiataloknak sokkal nagyobb szükségük lenne a pénzre, ugyanis Orbán Viktor volt az, aki fizetőssé tette az oktatást, és megnehezítette a magyar fiataloknak a pályakezdést. Úgyhogy mi is küldünk neki egy csekket és egy levelet, amiben leírjuk az ő bűneit, és bízunk benne, hogy nyitott fülekre fog találni, és Orbán Viktor meg fogja érteni azt, hogy Orbán és a Fidesz nélkül van Magyarország, viszont nélkülünk, fiatalok nélkül nincsen. Ezért elengedhetetlen, hogy támogassa a fiatalok oktatását, és ne egy kínai kommunista egyetemet építsen fel egy olyan helyre, ahol egyébként magyar fiatalok, egyetemi hallgatók tudnának megfizethető albérletet találni" - mondta Csúcs Zsombor, a DEL elnöke.

Mint szombaton megírtuk, a DK ifjúsági szervezetének tagjait jelentették a TEK-nél a felcsúti stadion őrei, mert Orbán háza előtt forgattak.  A Demokratikus Lendület, a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének videójában Csúcs Zsombor, a DEL elnöke elmondta: Felcsúton, Orbán Viktor háza előtt vettek fel egy videót, amikor a szemben lévő felcsúti stadion biztonsági őrei figyelmeztették az ifjúsági szervezet tagjait, hogy jelentik a TEK-nél őket, illetve az autó típusát és rendszámát, amivel a DEL tagjai a stadion előtt parkoltak. Mindezt azért, mert videót forgattak a miniszterelnök háza előtt. 

Miután a levelet bedobták, a fiatalok arra lettek figyelmesek, hogy egy biztonsági őr valakinek diktálja az autójuk rendszámát. Amikor rákérdeztek, kiderült, hogy „TEK-es kollégák” kérték, mert utána akartak nézni, kié az autó.

A TEK előbb ellenőrizte, kié a stadion előtt parkoló autó.

"Szóltak nekünk, hogy nézzük meg, milyen autó, milyen a rendszámod, meg hogy milyen autóval vagytok. Amúgy lát mindent, ott is kamera, ott is kamera, mindenhol kamera van" - mondta az egyik biztonsági őr, majd a másik hozzátette: 

„Ott fönt van a kamera, látják, mert a Viktornak a háza...
Amúgy is arcfelismerővel néznek benneteket, úgyhogy tökmindegy..."

A biztonsági őr azt is elárulta, nem azért figyeltek fel rájuk, mert ott parkoltak, hanem azért, mert „kameráztak”.

„Nekem szóltak, hogy nézzem meg, milyen autóval jöttek, én azt fogom csinálni. Ők is le tudják védeni magukat, hogyha a TEK rákérdez.” – mondta.

Majd azt is hozzátette: nyugodtan bedobhatják, nem ők szedik ki a levelet. Vagyis feltételezhetően nem a TEK, hanem a miniszterelnök, vagy valaki a családjából, és valójában célhoz ér a fiatalok levele.

(Kiemelt kép forrása: a DEL videója)

 

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.