"Ott fönt van a kamera, látják, mert a Viktornak a háza..." A TEK-nél jelentették a DK ifjúsági tagozatának tagjait

A DK ifjúsági szervezete azt ígéri, vasárnap sajtótájékoztatón árulnak el további részleteket.

2022. január 8., 18:57

Szerző:

A DK ifjúsági szervezetének tagjait jelentették a TEK-nél a felcsúti stadion őrei, mert Orbán háza előtt forgattak.  A Demokratikus Lendület,  a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének videójában Csúcs Zsombor, a DEL elnöke elmondta: Felcsúton, Orbán Viktor háza előtt vettek fel egy videót, amikor a szemben lévő felcsúti stadion biztonsági őrei figyelmeztették az ifjúsági szervezet tagjait, hogy jelentik a TEK-nél őket, illetve az autó típusát és rendszámát, amivel a DEL tagjai a stadion előtt parkoltak. Mindezt azért, mert videót forgattak a miniszterelnök háza előtt. 

A TEK előbb ellenőrizte, kié a stadion előtt parkoló autó.

"Szóltak nekünk, hogy nézzük meg, milyen autó, milyen a rendszámod, meg hogy milyen autóval vagytok. Amúgy lát mindent, ott is kamera, ott is kamera, mindenhol kamera van" - mondta az egyik biztonsági őr, majd a másik hozzátette: 
Ott fönt van a kamera, látják, mert a Viktornak a háza...
Amúgy is arcfelismerővel néznek benneteket, úgyhogy tökmindegy..."

A DK ifjúsági szervezete azt ígéri, vasárnap sajtótjékoztatón árulnak el további részleteket.

 

 

(Kiemelt kép forrása: a Demokratikus Lendület Facebook-oldala) 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.