Cseh László letáncolta az utolsót, parádés volt

Hetedik lett. Cseh László utolsó úszása nemzetközileg is kiemelt figyelmet kapott.

2021. július 30., 04:28

Szerző:

Hetedik helyen végzett Cseh László 200 m vegyesen a tokiói olimpián. A 35 éves magyar versenyző erősen kezdett, így féltávnál második volt, de a mellúszásnál visszaesett a hetedik helyre. Az utolsó 50 méteren mindent kiadva magából úszott, maga mögött tartotta új-zélandi riválisát, és végül 1:57.68 perccel csapott a célba – írja az MTI.

A sportoló korábban bejelentette, ezzel a számmal fejezi be sportpályafutását. „Ébredés után elérzékenyültem, jó értelemben megérintett, hogy utoljára ugrom medencébe. Jól éreztem magam, de azt sajnálom, hogy nem lett jobb az időm. Annak azért örülök, hogy javítottam egy helyet, elvégre nyolcadikként jutottam be” – nyilatkozta a verseny után.

Cseh László utolsó úszása nemzetközileg is kiemelt figyelmet kapott. Több portál, köztük a Reuters, a CNA és a Swimming World is megemlékezett róla. Írtak többek között a magyar sportoló eredményeiről, arról, hogy a többi, 200 m vegyesen induló versenyző jóval fiatalabb nála, illetve néhány nyilatkozatát is idézik. Köztük azt is, hogy Cseh László elmondta, 38 évesen már nem vesz részt a párizsi játékokon. „Ez az utolsó táncom” – jelentette ki korábban, majd hozzátette: „Nagyon sok a tennivalóm. Például itt az ideje, hogy végre kitakarítsam a garázsom.” A verseny után egyébként még a győztes kínai Vang Sun is gratulált Cseh Lászlónak az utolsó úszásához.

A sportoló most ötödik olimpiáján szerepelt, és tizedik egyéni döntőjét úszta. Kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi. Cseh László ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt.

(Kiemelt kép: Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében a tokiói olimpián, 2021. július 29-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)