Íme a tökéletes halászlé titka!
Milyen a tökéletes halászlé? Hányféle halászlé létezik? Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa erről beszélt a Jazzy Rádióban.
Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa a bajai 50 perces halászlére esküszik. A szakember szerint a jó halászlé alapja a friss ponty, a jó minőségű fűszerpaprika, a hagyma, a víz, és a bogrács. Csapody szerint nyílt tüzön lehet a legjobb halászlevet elkészíteni, mert a hal és fűszerpaprika íze akkor érvényesül a legjobban az ételben.
A Kistücsök Étteremben is így készítik a halászlevet, nyílt tűzön, bográcsban, ettől picit füstösebb az íze. Ugyanakkor többféle halból is ízletes halászlé készítető és a korhely halászlé (a teljfölös változat) is igen népszerű.
A teljes beszélgetés a Jazzy rádió honlapján meghallgatható.
(Kiemelt képünk illusztráció via Freepik)