Íme a tökéletes halászlé titka!

Milyen a tökéletes halászlé? Hányféle halászlé létezik? Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa erről beszélt a Jazzy Rádióban.

2023. december 8., 15:00

Szerző:

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa a bajai 50 perces halászlére esküszik. A szakember szerint a jó halászlé alapja a friss ponty, a jó minőségű fűszerpaprika, a hagyma, a víz, és a bogrács. Csapody szerint nyílt tüzön lehet a legjobb halászlevet elkészíteni, mert a hal és fűszerpaprika íze akkor érvényesül a legjobban az ételben.

A Kistücsök Étteremben is így készítik a halászlevet, nyílt tűzön, bográcsban, ettől picit füstösebb az íze. Ugyanakkor többféle halból is ízletes halászlé készítető és a korhely halászlé (a teljfölös változat) is igen népszerű.

A teljes beszélgetés a Jazzy rádió honlapján meghallgatható.

(Kiemelt képünk illusztráció via Freepik)