Családja biztonsága miatt visszalép az ellenzék ex-KDNP-s polgármesterjelöltje, aki szerint pártja a Fidesz csicskája volt

2019. március 27., 10:42

Szerző:

Az ellenzéki pártok közleményt juttattak el az Újpesti Hírmondóhoz, amelyben azt írják, az általuk támogatott polgármesterjelölt családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat.

A volt KDNPS-s képviselő, Szalma Botond azt írta:

„Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”.

Hozzátette, hogy teljes mellszélességgel támogatja az újpesti ellenzéki pártok széles körű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is.

KDNP - Szalma Botond felfüggesztett fővárosi elnök fegyelmi Szalma Botond
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az újpesti ellenzéki pártok képviselői megint megerősítették, hogy egyesítik erőiket az októberi győzelem érdekében – írja a helyi lap.

Szalma Botond szerint volt pártja, a KDNP a Fidesz csicskájává vált, és az történik a Semjén Zsolt vezette pártban, amit a Fidesz diktál. Az újpesti KDNP alapítóját, a KDNP volt budapesti elnökét 2014-ben zárták ki a pártból, utána a KDNP újpesti alapszervezetének a 90 százaléka kilépett.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.