Nem lesz kétszeres a családi pótlék összege

Z. Kárpát Dániel kérdezte arról Csák János minisztert, nyitott-e a kormány a családi pótlék megduplázására Családi Kártyán. A kérdésére nem érkezett semmilyen reakció a minisztérium részéről.

2023. szeptember 5., 18:42

Szerző:

A Jobbik-Konzervatívok parlamenti képviselője pártja nevében arról nyilatkozott, alapvetően egyetért azzal, hogy ne az alanyi jogon járó támogatások növekedjenek, hanem a munkához kötöttek. Azt viszont elvárnák, hogy a gyermekek után járó pótlék legalább az értékét megőrizze. Ennek érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy egy Családi Kártya bevezetésével biztosítsák az alapvető élelmiszerek, gyermeknevelési cikkek, a gyermek szellemi épülését elősegítő szolgáltatások elérését.

A 24.hu közlése szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára a felvetésre nem reagált érdemben.

Vitályos Eszter azt viszont megerősítette, hogy az Orbán-kormány a jövőben is a munkára ösztönző támogatásokra helyezi a hangsúlyt a segélyezés helyett. Szerinte a családi adókedvezmény bevezetésével sokkal jelentősebb  jövedelemnövekedést biztosítottak a családoknak.

Az államtitkár úgy számolt, ez az egygyermekes családoknak olyan, mintha a családi pótlékot 80%-kal emelték volna, a kétgyermekeseknél pedig 150%-os, a háromgyermekesnek 200%-os emeléssel egyenértékű.

Vitályos Eszter jelezte, hogy a következő évben 1300 milliárd forintra emelkedik a pénzbeli ellátásokra (anyasági támogatás, GYED, CSED, GYET, GYES, GYOD, családi pótlék) rendelkezésre álló összeg, ami több mint 10 százalékos növekedés az idei évhez képest.

(Kiemelt kép: egy fiatal anya gyermekeivel sétál egy babaváró támogatást hirdető plakát mellett a Városligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.