Blokáddal zárta el a Coca-Cola-gyár kapuját a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom

2019. augusztus 12., 11:49

Szerző:

Hétfőn reggel több autóval vonult ki a Toroczkai László vezette szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti üzeme elé. A párt aktivistái megpróbálták akadályozni a ki- és behajtást a telephelyről, egyelőre nem tudni, milyen mértékben jártak sikerrel – írja az Index.

A Mi Hazánk Mozgalom a Coca-Cola azonos nemű párokat szerepeltető plakátjai ellen tiltakozik így. 

A helyszínre a rendőrség is kivonult. Az Index kérdésére a Coca-Cola elmondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalom néhány tagja több személyautóval elállta a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti telephelyének bejáratát, ezzel akadályozva a munkatársak és a szállítmányozó kamionok ki- és bejutását. A cég biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget, több járőr kivonult, és megkezdte az intézkedést. A Coca-Cola elmondta, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket a forgalmat akadályozó személyek ellen.

A Mi Hazánk Mozgalom egy tagja a párt Facebook élő közvetítésében azt mondta, hogy folytatják az akciót, „bármi is legyen az ára”.

A párt a Coca-Cola betűtípusával írt, „pedofília” feliratú molinót rakott ki a blokádra

– írja a lap.

Fotó: Facebook/Mi Hazánk

Fotó: Facebook/Mi Hazánk

A Coca-Cola a múlt héten bejelentette, hogy új szakaszba lép a kampány, a meleg párok után szivárványos kólásüvegek jönnek, ez azonban nem csak a Mi Hazánk Mozgalomnak nem elég, hanem a bojkottal fenyegetőző Boldog István fideszes képviselőnek sem. Annak ellenére, hogy mint kiderült, az ominózus posztereket Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrincnek az egyik cége helyezte ki.    

Újabb típussal bővül a főváros trolibuszflottája, miután hétfő hajnalban a fővárosba érkezett a Solaris-Skoda Trollino típusú jármű első szólóverziója – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.