Buszmegállóban parkolt a szegedi DK-s alpolgármester

A Demokratikus Koalíció szegedi elnöke, helyi alpogármester legalább 12 percen át állt keresztbe egy járdán, ráadásul egy buszmegállónál.

2023. március 2., 15:25

Szerző:

Kedden 16:23-kor a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke egy Škoda Superb szedánnal felkanyarodik a Dugonics térnél a Tisza Lajos körút 71. alatt található épület elé, ahol ügyvédi irodája is található. Binszki József a legnagyobb természetességgel szállt ki, sétált hátra a csomagtartóhoz, ahonnan kivette táskáját, majd zavartalanul betért az épületbe – írja a Telex. A lap azt is írja, hogy a kaputól 50 méterre, a Gogol utca legelején több parkolóhely is üresen állt az alpolgármester érkezésekor, továbbá, hogy 16:35-kor – 12 perccel az érkezése után – Binszki még mindig nem jött ki az épületből, azaz nem valószínű, hogy sürgős dolga akadt és biztosan nem „csak pár percre" várakozott szabálytalanul. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak azt a tájékoztatást adta, hogy a fotókon látható eset „a KRESZ 40.§ (8) a). pontjába ütköző szabálysértés, mivel az adott helyszínen sem tábla, sem útburkolati jel nem engedi a megállást a járdán”. Külön kitértek arra, hogy mivel a helyszín kapubejáró is egyben, így az ott lakók e célra használhatják azt, „azonban ők is csak ki- és beállhatnak az udvarra (maximum annyi időre állhat meg, hogy kinyitja, becsukja a kaput vagy megvárja a trolit, buszt, hogy a forgalomba be tudjon kapcsolódni)”.

A Telex Binszkit is megkereste az esettel kapcsolatban, aki azt válaszolta, hogy „természetesen nem parkoltam buszmegállóban, soha nem is szoktam ott parkolni”. Az alpolgármester szerint kocsibejáróban várakozott, ott is csak „egy rövid ideig, minden vonatkozó előírásnak megfelelve”. 

Amint a Telex emlékeztetett rá, a Demokratikus Koalíció várospolitikusának amúgy szívügye a belvárosi autózás: az ellenzéki előválasztás kampányában négysávosította volna városba bevezető utakat és a mélygarázsok mellett is hitet tett: „A parkológondokat azzal kell megszüntetni, hogy a parkolást a föld alá visszük, hogy ha már bejöttünk a városba, el is férjünk” – mondta akkor. 

A Telex valószínűsíti, hogy a Škoda a szolgálati autója lehet az alpolgármesternek, mint írják: a szegedi városvezetés jellemzően ilyen Superbekkel járja a várost, Botka Lászlót is ilyennel viszi sofőrje. Binszki egyébként egy 46 milliós Porsche terepjárót és egy Harley Davidsont szokott használni, előbbivel kapta lencsevégre a Fidesz-közeli szeged.ma

(Kiemelt képünk illusztráció. A Szegedi Tudományegyetem klasszicista elemeket is tartalmazó koraeklektikus stílusú úgynevezett központi épülete a Dugonics téren. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)