Botka: Az ellenzéki pártok annyira érdektelenek, hogy már saját magukat sem érdeklik

Szeged polgármestere rendkívül éles kritikát fogalmazott meg az ellenzéki oldal politikájával kapcsolatban a Partizánnak adott exkluzív interjújában. 

2022. június 7., 10:56

Szerző:

Nem festett túl jó képet a 2009-es, a 2017-es és a mostani ellenzékről sem a Partizánnak adott interjújában Botka László, aki Szegeden még a Fidesz számára is legyőzhetetlen, írja a 444.hu. 

Az interjúban Botka az interjúban azokról az időkről is beszélt, amikor egy rövid ideig, 2017-ben az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, de 9 hónap után lemondott a tisztségről. Akkor eléggé éles kritikát fogalmazott meg saját pártjával kapcsolatban, melyből végül a legutóbbi önkormányzati választásokat követően kilépett. Botka szerint a Fidesz emberei szándékosan ellehetetlenítik a munkát és egy kormányzásra alkalmas szövetség létrehozását. „Nem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is” – fogalmazott Botka László, aki már a 2018-as választások alkalmával az ellenzéki pártok összefogását sürgette. 

Botka véleménye szerint a választókat legelőször is a kormányzóképességről kellene meggyőzni.

„Ha ez nincs meg, akkor semmi sincs meg. Ha ez megvan, az nagyon jó, de az ellenzéki soha nem jutott el odáig, hogy ez meglegyen. Ez valahol elveszett 2009-ben, és azóta sem került meg”

– mondta Botka, aki szerint teljesen mindegy milyen konstrukcióban áll össze az ellenzék, mert politikai tartalmat kéne tennie a pártoknak a cselekvés mögé. A szegedi polgármester úgy véli, hogy az ellenzék úgy politizál, hogy nincs politikája, miközben az biztos, hogy egy győzelemre esélyes jelölt kell.

„Az ellenzéki pártok annyira érdektelenek, hogy szerintem már saját magukat sem érdeklik”

– fogalmazott Botka az interjúban. 

(Kiemelt kép: Botka László. Fotó: MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.