25 év múlva szabadulhatna legkorábban a volt barátnője nyakát késsel elmetsző kőbányai gyilkos

2020. április 30., 09:51

Szerző:

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a tavaly nyári, X. kerületi gyilkosság elkövetőjével szemben

- tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség a 168 Órát.

Mint írják, a vádirat szerint a vádlott, egy huszonhárom éves férfi a sértett nővel 2019. tavaszán ismerkedett meg egy internetes társkereső oldalon, majd a nőhöz költözött.

A férfi és a nő rendszeresen veszekedett, "se veled, se nélküled"  kapcsolatban éltek.

A sértett 2019. július elején szakított a vádlottal, és megkérte, hogy hagyja el a lakását, azonban később még találkozgattak.

 

2019. július 29-én a késő esti órákban a nő beengedte a férfit a X. kerületi lakásába, ahol

a vádlott megtámadta, kézzel és egy késsel bántalmazta, amelynek következtében a nő életét vesztette.

A temetkezési intézet munkatársai elviszik a X. kerületi Kolozsvári utca egyik lakásában történt gyilkosság áldozatát 2019. július 30-án

A férfi a cselekményét követően Frankfurtba távozott.  

A rendőrség gyors és eredményes felderítése, valamint az ügyészség azonnali indítványa alapján a bíróság által soron kívül kibocsátott európai elfogatóparancs útján a terheltet már 2019. július 31-én elfogták.

Így hozták haza a fiatal férfit:

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre

Az ügyészség indítványozta, hogy

a bíróság ítélje a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, amelyből leghamarabb huszonöt év után bocsáthassák feltételes szabadságra. 

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.