Budaörs letesztelte az óvodai és bölcsődei dolgozókat, 5 tünetmentes pozitív esetet találtak

2020. május 26., 19:40

Szerző:

Minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 főt teszteltetett le Budaörs önkormányzata az intézmények május 25-i nyitása előtt - szúrta ki az Index az önkormányzat honlapján. Mint írják

„Öt, egyébként tünetmentes, munkatársunknál lett pozitív a teszt. Ők 2 hétig karanténban lesznek, s ezt követően akkor állhatnak munkába, ha a megismételt teszt negatív eredményt mutat.

Az intézmények helyiségeit és felszereléseit és a játékokat alaposan fertőtleníttettük."

Tájékoztatójában Wittinghoff Tamás polgármester azt írja: az intézmények helyiségeit és felszereléseit, valamint a játékokat is alaposan fertőtlenítették. Kérik, hogy aki viszi a gyermekét az intézmények valamelyikébe, az tartsa be az elsősorban a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

A budapesti óvodák és bölcsődék június 2-án nyithatnak hagyományos rendben.

08:39

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.