Brüsszel gyarmatosítási szándékáról hallucinált, és álmát el is mondta a miniszter

2018. január 6., 17:45

Szerző:

Fazekas Sándor szeret adni

Elfogadhatatlan a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék akár Brüsszeltől, akár máshonnan – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Lentiben, a zalai település várossá nyilvánításának 39. évfordulóján tartott ünnepségen.

A politikus arról beszélt, hogy „jogszabályok alkotásával, különböző kötelezettségszegési eljárásokkal":

nyíltan vagy kevésbé nyíltan megpróbálnak bekényszeríteni bennünket egy olyan államszövetségbe vagy szervezetbe, amelyben a magyarság csak alárendelt szerepet játszhat.

Megfogalmazása szerint valakik, valahol, ki tudja milyen tárgyalótermekben, eldöntötték, hogy ez a mostani Európa nem is annyira korszerű, inkább legyen valamilyen „ködös Európai Egyesült Államok". De ez a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék elfogadhatatlan – szögezte le Fazekas Sándor.

A bársonyszékéből várhatóan tavasszal távozó, ám karcagi országgyűlési képviselői körzetét minden bizonnyal megtartó Fazekasnak persze nagy szüksége is van ezekre a teóriákra, hiszen ha nem erről, még a végén valami másról kellene beszélnie...

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.