Szexbotrány a Jobbikban, megindult a nyomozás

Nyomozás indult a jobbikos Szilágyi György élettársának ügyében, akit Szilágyi elmondása szerint egy másik jobbikos politikus megpróbált megerőszakolni egy tavalyi pártrendezvényen.

2022. május 13., 11:13

Szerző:

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május hó 11. napján nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt” – válaszolta a rendőrség a Telexnek arra a kérdésére, hogy indult-e nyomozás a jobbikos Szilágyi György élettársának ügyében, akit Szilágyi elmondása szerint egy másik jobbikos politikus megpróbált megerőszakolni egy tavalyi rendezvényen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a feljelentést a Legfőbb Ügyészségen tették, de azt postán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz továbbították. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Szilágyi is megerősített miszerint a Jobbik Ököritófülpösön tartott rendezvényén próbálták élettársát megerőszakolni. Állítólag  

csak azért nem történt meg az erőszak, mert kívülről meghallották a nő segélykiáltásait, és így valaki közbelépett.

Jakab Péter a Jobbik elnöke tagadta a vádakat, és nem értésének adott hangot, amiért Szilágyi György vagy az élettársa nem fordult azonnal a hatóságokhoz, miután állítása szerint megpróbálták megerőszakolni egy jobbikos rendezvényen. Jakab szerint ha bebizonyosodik, amit mond, az erőszakoskodónak nincs tovább helye a Jobbik közösségében. 

(Kiemelt kép: Szilágyi György jobbikos képviselő-jelölt és Jakab Péter a Jobbik elnöke az ellenzék március 15-i demonstrációján. Fotó: Szilágyi György politikusi Facebook-oldala.)

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.