Botrány a fehérgyarmati kórházban

Leállt a szívgyógyászati ellátás, miután két orvos hálapénzzel bukott le.

2023. július 7., 16:25

Szerző:

Az RTL Híradó információi szerint a fehérgyarmati kórházban teljesen át kellett szervezni a szakrendeléseket, miután két főorvos hálapénzzel bukott le. A két érintett doktor nem rendelhet, így jelenleg nincs szívgyógyászati ellátás a városban, a betegeknek más településre kell utazniuk. Nemcsak a két orvos ellen, hanem a páciensek ellen is eljárás indult.

A két orvost rendelőjükben június közepén állították elő a rendőrök, a gyanú szerint a 71 éves orvos 18-szor, a 46 éves pedig nyolcsszor fogadott el hálapénzt. Az RTL kiemelte, hogy az ügyben érintett orvosokhoz tartozott a diabetológia, a belgyógyászat, valamint a kardiológia is. A kórház közölte, hogy a belgyógyászat és a cukorbeteg-gondozás továbbra is megoldott Fehérgyarmaton, azonban a kardiológiát két másik tagkórházuk vette át. A helyiek szerint Mátészalka és Vásárosnamény sincs túl messze a várostól (egyik 20, másik 30 kilométerre található), azonban nem mindenkinek egyszerű az eljutás.

(Kiemelt képünk Illusztráció. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.