Jobbikos politikust indít az ellenzék Borsodban

2020. augusztus 14., 19:38

Szerző:

A jobbikos Bíró László agrárvállalkozó lesz az ellenzék közös jelöltje október 11-én.  Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője júliusban motorbalesetben elhunyt.

Bíró azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni a különböző érdekcsoportok.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke történelminek nevezte az ellenzéki pártvezetők csütörtöki döntését, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet. Az összefogással nem várnak 2022-ig, a borsodi választókerület képviselői helyére is együtt állítanak jelöltet a kormánypártok jelöltjével szemben.

Az idő rövidsége miatt most közösen döntöttek a jelölt személyéről, 2022-ben viszont az előválasztások győztesei indulhatnak az ellenzéki pártok jelöltjeként - mondta Jakab.

Fotó: Facebook

Varga László, az MSZP politikusa azt mondta, teljes szervezettségükkel azon lesznek, hogy sikeres legyen a közös jelölt és "lebontsák a Fidesz kétharmadát". Az LMP-s Schmuck Erzsébet szerint Bíró győzelme "fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez". Hajdu László szerint a DK méltónak tartja Bírót a jelöltségre, és a választók bizalmába ajánlotta a jelenleg jobbikos megyei önkormányzati képviselőt.

Szabó Zsolt (Párbeszéd) szerint közös cél, hogy a 2022-es választásra előválasztással keressék meg a legalkalmasabb jelölteket. A Momentumos Kovács József szerint Bíró olyan hiteles jelölt, ismeri a vidék gondjait, és méltóképpen tudja az ott élőket képviselni.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke szerint Bíró a pártok és civilek közös jelöltje. Szerinte mérföldkő az ellenzéki pártok vezetőinek a megállapodása a közös programalkotásról és a közös jelöltállításról. Ha ez 2018-ban létrejött volna, a Fidesz 51 körzetben nem nyert volna a 106-ból, és ez az együttműködés biztosítja, hogy ezentúl "soha többet nem lesz kétharmada a Fidesznek" - mondta Márki-Zay.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében a Fidesz Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítja.

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.