Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Borkai Zsolt, aztán lefújta az egészet

2019. október 11., 17:50

Szerző:

Péntek este hatra rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Győr Város Polgármesteri Hivatala, ahol Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) állt volna a nyilvánosság elé, feltehetőleg az egy hete tartó botránnyal kapcsolatban mondott volna valamit.

Végül egy órával a tájékoztató előtt lefújták az eseményt, pont olyan váratlanul, ahogy azt korábban meghirdették.

Mind ismert, Borkai Zsolt elméletileg a szabadságát tölti, amit a botrány kirobbanásakor vett ki, noha éppen a önkormányzati választási kampány finisében járunk. Egy videóüzenetben felolvasott nyilatkozatot leszámítva napok óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, minden hivatalos megjelenését lemondta korábban.

Hatmilliárdos beruházással hoz létre új K+F központot az A 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Győr fideszes polgármesteréről egy hete szivárogtat botrányos információkat egy blog. Videófelvételek tanúsága szerint 2018. májusában részt vett egy horvátországi jachtkiránduláson tartott orgián olyan üzletemberek – például Rákosfalvy Zoltán – társaságában, akik több üzletet is elnyertek a város vezetésétől.

A furcsa pénzmozgások nem állnak meg Borkai Zsoltnál:

  • az egyik vállalkozó tetszhalott, bevétel nélküli cégén keresztül havi egymillió forintos fizetést biztosít a fiának, Borkai Ádámnak,
  • egy másik cégben a lánya került vezető beosztásba;
  • pénteken Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kiderítette, Borkai Zsolt pedagógusként dolgozó felesége hét éve egy négyhektáros telekhez jutott, rajta villaszerű nyaralóval, amire aligha elég egy pedagógusi fizetés aligha elég Magyarországon.

2023. február 1., 16:21

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.