Nincs meglepetés: a médiában megjelent információk alapján nem nyomoz az ügyészség Borkai ellen

2019. október 10., 20:50

Szerző:

Médiában megjelent információk alapján nem hajlandók nyomozni - közölte az Azonnali megkeresésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség Borkai-ügyben. A Győr fideszes polgármestere körüli körről egy hete minden nap kiderül valami, de az ügyészségnek ez nem elég, pedig van audis telekügylet, offshore-cégek, étterembiznisz és repülőgépek is.

Az Azonnali azt szerette volna megtudni, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indít-e nyomozást akár a prostitúcióval, akár a felmerülő vagyon elleni bűncselekmények gyanújával összefüggésben, de azt a tájékoztatást kapták, hogy hozzájuk nem érkezett feljelentés az ügyben,

„hivatalból pedig eljárást az ügyészség a kizárólag a médiában megjelenő, ellenőrizetlen információk alapján nem indíthat, konkrét adatok nélkül nem járhat el.”

Ez azért furcsa, mert az Azonnali szerint Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést.

A megyei rendőr-főkapitánysághoz több feljelentés és bejelentés is érkezett az ügyben hozzájuk, ezek adattartalmát azonban jelenleg vizsgálják.

Mivel a Borkaihoz köthető ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán is fontos szereplője lehet a botránynak, az Azonnali megkereste a Győr-Moson-Sopron-Megyei Ügyvédi Kamarát, hogy tervezik-e etikai vagy fegyelmi eljárás indítását, esetleg az ügyvéd felmentését. Havasi Dezsőtől, a kamara elnökétől azt a választ kapták, hogy nem örülnek annak, ha egy kollégájuk nem szakmai teljesítményével kerül reflektorfénybe egy ilyen "negatív megítélésű" ügyben, de eddigi ismereteik alapján nincs kamarai teendőjük.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.