Bodrogi Gyula bevédte a magyar vadászokat

„Aki ész nélkül, puszta kedvtelésből öl, az egy rohadt szemét, de ez a vadászokra nem vonatkozik” – mondta a színművész.

2021. október 9., 10:44

Szerző:

Ahogy arról pénteken már mi is beszámoltunk, Brigitte Bardot francia színésznő egy levélben osztotta ki a vadászokat és a budapesti vadászati kiállítás résztvevőit, és hangsúlyozta az állatvédelem fontosságát. „Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!” – írta a színésznő. 

 A levélre reagálva több hazai közéleti személyiség is megvédte a vadászokat, köztük Bodrogi Gyula is. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész azt mondta a Blikk szerint, hogy míg a színésznő mondanivalójának elejével tökéletesen egyetért, a végével nagyon nem. Tisztelem Bardot művészetét, de valaki nagyon félrevezethette, ugyanis tudnia kéne, hogy csak ott van vad, ahol vadász is van, számos példa bizonyítja ezt – magyarázta a színész.

„Afrikában például, ahol betiltották a vadászatot, kihaltak az állatok, mert ész nélkül irtották őket. A természet rendjében fenevadak vagyunk, mindenevők, ezt el kell fogadni.” Aki ész nélkül, puszta kedvtelésből öl, az egy rohadt szemét, de ez a vadászokra nem vonatkozik – tette hozzá. Bordogi úgy folytatta: „volt egy nagyon jó barátom, aki azt mondta, majd akkor vadászik, amikor a nyúlnak is vadászpuskája lesz. Aztán az egyik legnagyobb vadász lett. Úgy hívták, Hofi Géza.”

A színész végül Bardot-nak is üzent: Csókolom, imádom a művészetét, de ne foglalkozzon azzal, hogy védi a vadakat, majd mi védjük őket, és nem csak így, szóban!

 (Kiemelt kép: Merész Márton - 168.hu)