Kiderült, Bödőcs miért vonult alkotói szabadságra

Interjút készített a Népszava Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűs humorista, íróval, akivel többek között arról is beszéltek, hogy mi volt az oka annak, hogy alkotói szabadságra vonul.

2022. május 21., 09:36

Szerző:

Hozzátenném, ebből az alkotói jelző a hangsúlyos – közölte a humorista a Népszavával arra kérdésre, hogy van-e összefüggés Bödőcs alkotói szabadságra vonulása az orosz-ukrán háború kitörése, esetleg a választás eredménye között.

Ezt már fél évvel ezelőtt jeleztem, és ennek semmi köze nincs a rendszerváltás el- vagy nem elmaradásához – válaszolta a lapnak. Felidézte, hogy a standup-est turnéja – a Kolera a Vackor csoportban – 191 fellépésből állt, amit már nem tudna tovább folytatni, már akkor azzal tervezett, hogy alkotói szabadságra megy.

Hozzátette, hogy ezidő alatt a gyerekeivel, és írói álmával szeretne foglalkozni. Elmondta, hogy az új estjére úgy készül, hogy nem készül annyira pontosan előre. Ami addig történik velem, a világban, majd arról beszélek – fűzte hozzá.

A Népszava megkérdezte, hogy megfordult-e már a humorista fejében, hogy képviselő legyen, esetlegy egy pártot alapítson.

„Nem, dehogy, azt sem tudom, hol van a gázóránk”

– válaszolta. Új könyvéről annyit osztott meg, hogy még csak az előkészületei zajlanak.

(Kiemelt kép: Bödőcs Tibor a Margó Irodalmi Fesztiválon 2021. augusztus 12-én. Fotó: Kováts Zsófi)

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.