Biciklizés helyett kutyasétáltatásra hív a Kutyás Critical Mass

A rendezvényt másodjára rendezik meg.

2021. október 3., 10:34

Szerző:

Október 9-én rendezik meg a második Kutyás Critical Mass-t Budapesten. A vonulás 13 órakor indul, a Szent István Bazilikától az Andrássy úton egészen a Hősök teréig sétáltathatjuk kutyá(i)nkat tömegesen. A rendezvény célja, hogy a önkormányzatok és a döntéshozók felismerjék, hogy a szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit, és ez ellen egyedül csak ők, a döntéshozók tehetnek valamit. A rendezvényben részletezték, hogy országosan 3 millió, csak a fővárosban fél millió kutya él, ami azt jelenti, hogy minden negyedik családnak van egy négylábú tagja is. 

Az első Kutyás Critical Mass-t 2019-ben szervezték, amelyen a szervezők szerint körülbelül 500 kutya – és gazdája – vett részt.

(Kiemelt kép: I. Kutyás Critical Mass forrás: ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület/Facebook)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.