Bezáratja a kedvelt családi kisvendéglőt a fideszes önkormányzat, hogy hittantermet csináljon a helyén

2018. május 31., 17:27

Szerző:

Szarvas Ferenc idestova 20 éve visz egy családi kisvendéglőt a Körönd közelében, a Felsőerdősor utcában. Gulyáslevest, resztelt májat, rántott húst ás más, ma már ritkábban kapható, egyszerű magyaros ételeket süt-főz a környéken dolgozó bankároknak, tanároknak, vámosoknak, bejárnak hozzá nyugdíjasok és diákok is.

A helyiséget a VI. kerületi önkormányzattól bérli, amely azonban  kedden úgy döntött, hogy 20 év után nem hosszabbítja meg a bérleti szerződést, a helyiségből a felette lévő Erkel Ferenc általános iskolának alakítanak  ki hittantermet alakítják majd ki – írja a 24.hu egy Facebook-bejegyzés nyomán.

Fotó: Facebook/Cserepes kisvendéglő

A hírportál által készített videóból sok egyéb mellet kiderül, hogy az önkormányzat illetékesei alig pár perc alatt döntötték el, hogy nem hosszabbítják meg a bérleti jogot, valamint az is, hogy Szarvasnak tartozása, elmaradása nem volt, miként az egyik helyi ellenzéki képviselő fogalmaz:

jó bérlő volt.

Szarvas felveti, talán az volt a bűne, hogy tíz éve, az akkor MSZP-SZDSZ-es városvezetés idején gyakran jártak hozzá az önkormányzati emberek, akikkel jó volt a kapcsolata. De ő sosem politizált, hiszen csak egy kocsmáros, akinek az a dolga, hogy a vendégei jól érezzék magukat – jegyezte meg. 

A vendéglősnek nincs B terve, fogalma sincs, mihez kezd ezek után.

A 24.hu munkatársának sem a kerület fideszes alpolgármestere, sem az iskola igazgatója nem volt hajlandó nyilatkozni a döntés hátteréről.

A kisvendéglőnek július 15-ig kell bezárnia. 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.