Bezár a váci IBM üzem, Mexikóba viszik a gyártást

Az IBM bezárja a váci, tárolószervereket gyártó üzemét.

2023. augusztus 15., 11:01

Szerző:

Jogutód nélkül megszűnik az IBM leányvállalata, a Data Storage Systems (DSS) Kft. – tudta meg a Telex. Értesüléseik szerint az alkalmazottak augusztus végéig megtudják, mi lesz velük. A lap kérdésére az IBM is megerősítette az információkat. 

Azt mondták

„a váci gyártó létesítményt bezárjuk, de az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítjuk, és otthonról fognak dolgozni”.

Azonban arra vonatkozó konkrétumokat, hogy hány dolgozójukat küldik el, és ők milyen csomagra számíthatnak, nem árult az a vállalat.  

 

 

„A munkavállalók – az illetékes üzemi tanáccsal/szakszervezettel folytatott megbeszéléseknek megfelelően – olyan végkielégítési csomagban részesülnek, amely megfelel az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak. A javasolt végkielégítési csomag konkrétumait nem hozzuk nyilvánosságra” – írta kérdésünkre az IBM.

A gyártást Mexikóba, Guadalajaraba helyezik át. Oka, hogy az IBM folyamatosan felülvizsgálja termékei gyártásának leghatékonyabb módját

 

Az IBM DSS 2022-ben 12,2 milliárd forintos forgalom mellett 606 millió forintos adózás előtti nyereséget ért el, és 448 fős létszámmal dolgozott.

(fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)