Cukorkát is loptak a budapesti betörők, a rendőrségen már aligha volt édes élete a bűnözpárosnak

2020. június 15., 16:05

Szerző:

A budapesti nyomozók 2019. február 21-én este a Ferdinánd hídon állítottak meg egy autót, mert információ merült fel arra, hogy

annak utasai fél órával korábban egy teraszajtót befeszí​tve betörtek egy újlipótvárosi lakásba.

 

A rendőrök az autó átvizsgálásakor műszaki cikkeket és egy bőröndöt is találtak, melyekről kiderült, hogy azokat egy Hegedűs Gyula utcai lakásból loptak el. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy az autóban ülő 33 éves L. Tamás és társa, a 31 éves V. Márk a betörés előtt kifigyelte, hogy a társasház lakói nem csukták be maguk után a kaput, majd egyikük egy lakó távozását kihasználva besurrant a házba. Nemsokkal később egy bőrönddel jött ki, amit a közelben várakozó társa kocsijába tett, majd elhajtottak a helyszínről. A rendőrök a két férfit elfogásukat követően előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Képünk illusztráció.
Fotó: police.hu

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtést követően kiderítették, hogy a két budapesti férfi 2019. január 14. és február 21. között

öt alkalommal tört be lakásokba Budapest több kerületében.

Jellemzően a betörőpáros egyike volt a sofőr, aki figyelt az utcán, míg társa átkutatta a lakásokat. A páros különböző módszerekkel, az ajtókat, ablakokat befeszítve, lakatokat levágva követte el a betöréseket. Az elkövetők mindent elloptak, ami mozdítható volt: pénzt, ékszert, műszaki cikkeket, kerékpárt, cipőt, ruhát és

még cukorkát is.

A nyomozás adatai szerint a két férfi az öt betörés során több, mint 41 millió forintnyi vagyontárgyat lopott el.

A nyomozók V. Márkot négyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség L. Tamást pedig háromrendbeli lopás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök a két gyanúsított lakásán tartott kutatás során lefoglalták az ellopott tárgyak egy részét,

melyeket tulajdonosaiknak visszaadtak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.