Hamar összejött a pénz a Bethesda Gyermekkórház klímájára, de...

A Bethesda Gyermekkórház a közösségi médiában kért segítséget azt követően, hogy az intézményben elromlott az egyik klíma. 

2024. július 20., 13:41

Szerző:

A Bethesda Gyermekkórház a közösségi médiában számolt be arról, hogy bizonytalanná vált a műtétek tervezhetősége, mert elromlott az egyik klíma, továbbá a szakrendelőkbe is sürgősen kellene. A követőiktől összesen 10 millió forintnyi adományt kértek. Az elmúlt napokban egyébéként országosan több kórházban is meghibásodtak a klímaberendezések, ahogyan azt lapunk is megírta a Szent László Kórház transzplantációs osztályán is 32 fokban feküdtek a gyerekek. 

Összegyűlt a pénz

A gyerekkórház elromlott klímájának javítására és a szakrendelések klimatizálására fél nap alatt összegyűlt aztán a pénz, a probléma a Ferencváros Torna Club sportolóinak és dolgozóinak támogatásával oldódott meg ilyen hamar, a Népszava azonban megkérdezte a kórházat, miért nem volt magától értetődő, hogy az intézményt fenntartó egyház fizeti meg a költségeket. A portál állítása szerint ugyanis csak az adó egyszázalékos felajánlásokból több mint két és félmilliárd forintot kaptak tavaly a reformátusok, de a Bethesda Gyermekkórház klímaberendezésének javítására és a klímatizálás bővítésére valamiért így sem futotta. 

Miért nem az egyház? 

A református zsinat kommunikációs osztályától egyebek között azt próbálták megtudni, hogy az egyház mikor értesült a történtekről, a kórház felhívása előtt, vagy után, számolt be róla az RTL. A kérdésre válasz nem érkezett, az egyház a közleményüket ajánlotta a lap figyelmébe, amiben azonban ezzel a kérdéssel nem foglakoztak. A tájékoztatásból ugyanakkor kdierül, hogy egy névtelenséget kérő, kiemelten nagy összegű adományozónak hála olyan helyiségek klimatizálása is megvalósulhat, amik eddig még csak tervben sem voltak. 

 

Magyar Péter is segített 

A Bethesda Gyermekkórháznak egyébként Magyar Péter is utalt félmillió forintot. A Tisza párt alelnöke és EP-képviselője a Facebook-oldalán számolt be erről pémnteken, posztjában azt írja, arra buzdít mindenkit, hogy akinek van rá lehetősge, segítsen a környezetében található egészségügyi intézményeknek. 

(Kiemelt kép: Bethesda Gyermekkórház, Google Maps)