A Független Benzinkutak Szövetségének ajánlása: korlátozás nélkül adják a benzint a kisebb kutak

Független Benzinkutak Szövetsége a közgyűlésén többségi határozat alapján azt az ajánlást fogadta el, hogy az FBSZ-hez tartozó benzinkutak, illetve társult vállalkozások szabadítsák fel meglévő készleteiket, lehetőségeikhez képest korlátozás nélkül szolgálják ki ügyfeleiket. 

2022. szeptember 2., 11:08

Szerző:

A Független Benzinkutak Szövetsége (FSZB) közgyűlési határozatban kéri azt a tagjaitól, hogy lehetőségeik szerint szabadítsák fel a készleteiket és korlátozás nélkül szolgálják ki az ügyfeleiket – írja a telex.hu. 

Egri Gábor, a szövetség elnöke a portálnak azzal indokolta az ajánlásukat, hogy a maguk szerény módján ezzel is próbálják enyhíteni a piacra nehezedő készlethiányt.

Add el, és zárj be a következő szállítmányig

Azoban ha kis kutak limit nélkül eladják a készleteiket, amik 3-4 napra elegendőek, akkor be kell zárniuk a következő szállítmány érkezéséig. A kis benzinkutak megsegítésére szánt 18,5 milliárdos állami dotáció kifizetése elkezdődött, Egri szerint van olyan vállakozó, aki már megkapta az összeget, de olyan is van, aki még nem.

Ahogyan arról mi is írtunk, a Mol augusztus 29-től tovább csökkenti a benzinkutaknak adható benzin mennnyiségét, így az korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik. 15 százalékkal kevesebb benzin lesz tehát elérhető az üzemanyag-töltő állomásokon.

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.