Még kevesebb benzin lesz elérhető a benzinkutakon

A Mol augusztus 29-től tovább csökkenti a benzinkutaknak adható benzin mennnyiségét, így az korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik. 15 százalékkal kevesebb benzin lesz tehát elérhető az üzemanyag-töltő állomásokon.

2022. augusztus 29., 14:20

Szerző:

Egri Gábor, a Függyetlen Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a korábbi 66 százalékos kiszolgálást augusztus elsején csökkentette 50 százalékra a MOL a benzin és a gázolaj (dízel) esetében is, most a benzin mennyiségét további 15 százalékkal mérsékelték.

Továbbra is számolnunk kell az üzemanyag hiánnyal

Egri az ATV Híradójának elmondta, hogy az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a KKV-szektor számára, hogy nagyon sok ember vesztheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a kereslet – főleg a benzin esetében – csökken a nyári szabadságok végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a fővárosi kutakra, az üzemanyaghiány továbbra is fennáll.

(Kiemelt fotónk: Benzinkút, töltőállomás, kút, benzin, benzinár, dízel. Fotó: Szántai Edina/168.hu)

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.