Belügyminisztérium: ismeretlen szervezet gerjeszti a Pegasus-botrányt

Egy nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételeznek az ügy mögött, amihez Magyarország titkosszolgálatainak semmi köze.

2021. július 21., 21:08

Szerző:

A Belügyminisztérium (BM), a rendelkezésre álló adatok alapján, egy eddig ismeretlen szervezet általi nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételez a Pegasus-ügy mögött, amelynek nem Magyarország titkosszolgálatai állnak a középpontjában – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint Pintér Sándor belügyminiszter reagált Ungár Péter, az LMP politikusa azon kérdésre, kivizsgálják-e, milyen szervezetek kémkednek a magyar politikusok és közéleti szereplők után.

A Magyar Nemzet arról is írt, a Pegasus kémszoftvert fejlesztő NSO vezérigazgatója, Salev Hulió cáfolja, hogy a cégnek bármi köze lenne ahhoz az 50 ezer telefonszámhoz, amelyet célba vehettek a programmal. „Újságírók, emberi jogi aktivisták és civil szervezetek mind tilos területnek számítanak. Az ügyfél, aki egy újságírót vagy emberi jogi aktivistát vesz célba, attól a pillanattól fogva nem az ügyfelünk” – jelentette ki.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: MTI | Szigetváry Zsolt)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.