Belső vizsgálatot indít a MÁV, hogy miért volt káosz a most átadott Nyugatiban

Késtek a vonatok, az utasok nem kaptak időben tájékoztatást.

2021. július 19., 21:37

Szerző:

A MÁV belső vizsgálatot indít azzal kapcsolatban, hogy miért nem végeztek időben a Nyugati pályaudvar felújításával – ezt a HVG-nek írta meg a vállalat. Vasárnap hajnalban derült ki, hogy nem végeztek időben a felújítással, hétfőn pedig biztosítóberendezési hiba miatt nem mehetett be oda minden vonat. Hogy pontosan mi történt, nem lehet tudni, ahogy azt sem, miért az utolsó pillanatban tájékoztatták az utasokat.

A lap arról kérdezte a MÁV-ot, hogy lesz-e valamilyen következménye a hibáknak, és pontosan mik voltak azok. Egyebek mellett azt is megkérdezték, vajon a vasúttársaság is az utolsó pillanatban tudta meg, hogy csúszás van, vagy csak az utasok tájékoztatásával vártak sokáig. A MÁV ezt követően kiadott egy közleményt, később válaszként ugyanazt elküldték a szerkesztőségnek. Azt írták, vasárnap hajnal óta több váltóállítási, biztosítóberendezési hiba nehezíti a forgalomszervezést, vagyis a közleményben az első tájékoztatással ellentétben már nem volt szó be nem fejezett munkákról. Hozzátették, a MÁV elnök-vezérigazgatója azonnal belső vizsgálatot rendel el.

(Kiemelt kép: A lezárt Nyugati pályaudvar 2021. június 19-én. Ettől a naptól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron. A MÁV június 19-től július 17-éig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. MTI/Máthé Zoltán)