Beleszállt a tiltakozókba a miniszter, szerinte olyanok tüntetnek, akik még egy napot sem dolgoztak életükben

2018. december 15., 13:41

Szerző:

– Ami az elmúlt napok tüntetés és felfordulás sorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig – jelentette ki süli János.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a helyi lapnak, a Paks-Pressnek értékelte a fővárosban zajló tüntetéseket. A túlóratörvénnyel kapcsolatban Süli az atomerőműből származó tapasztalatait foglalta össze: „Az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt.”

Fenékig! Süli János a magyarkeszi kocsmában
Fotó: Facebook/Süli János

Majd hozzátette, például az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Hozzátette, mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat és nem három év múlva és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóra-vállalás, mondta még el a miniszter, aki ezután jellemezte úgy a tüntetőket, mint akik még egy napot nem dolgoztak életükben.

Persze a kormányoldal, s propagandája már mindenféle jelzőket aggatott a kormányzati intékedések ellen tiltakozókra, s noha a Fidesz korábban –még ellenzékből – nem határolódott el, sőt, kifejezetten támogatta a provokatív, sőt határozott parlamenti és utcai akciókat, most mindenáron erőszakosnak kívánják láttatni, az egyébként többségében inkább hangos, mintsem durva tömeget. Persze atrocitásokat a rendőrök is elszenvedtek az elmúlt napok hevessé fajult demonstrációi során, amelyeken több rongálás és garázdaság gyanúját felvető cselekedet is történt.

Fotó: FAVICS PETER

A rendőri megtorlás viszont talán még nagyobb volt, sőt: számos jogtalannal tűnő, megkérdőjelezhető rendőri eljárásról érkezett már hír.

 

 

 

 

 

 

 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.