Közparkért, óvodáért, szakrendelőért cserébe akár még támogatná is dél-pesti atlétikai stadion megépítését Baranyi Krisztina

2019. november 22., 13:12

Szerző:

Budapest rendezné 2023-ban az atlétikai világbajnokságot, ebből adódóan új stadiont építtetne a kormány cirka 120 milliárdért a ferencvárosi rozsdaövezetben. Már el is dőlt például, hogy a reménybeli sportszentélynek kinézett területen a Mészáros-gyerekek dózerolják le, ami nem odavaló.

 

A kerület új polgármestere, Baranyi Krisztina szerint azonban az elkészült tervek nem megfelelőek, azokat nem támogatja. Ezért új elképzelésekkel és állt elő: a maga részéről inkább közösségi teret alakítana ki a helyszínen, Duna-parti plázzsal, az evezős pálya rendbetételével, stranddal, szabadtéri mozival, fitneszparkkal, mászófalakkal. Ezekért cserébe támogatná a stadionépítést – írja a 444.

Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Az építkezés feltétele az is, hogy az Ferencvárosba tervezett hatalmas diákváros első két üteme is valósuljon meg két éven belül (ez 4000 kollégiumi hely lenne), maradjon meg a Vituki strand, költözzön a kerületbe az Országos Széchényi Könyvtár is, továbbá rendszeresen kotorják ki a Soroksári-Duna-ág Molnár-szigetig tartó szakaszát. Óvoda és új kerületi szakrendelő építését is felsorolta a stadionépítés támogatásának feltételeként Baranyi – közölte a portál.

A Momentum már kilátásba helyezte, hogy népszavazást kezdeményez a stadionról, ha a kormány nem javít a fővárosi egészségügy helyzetén. 

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.