Dunavecsei gyerekbántalmazás: már nyolc esetben nyomoz a rendőrség

Háromról nyolcra emelkedett azon sérült gyerekek száma, akik bántalmazás áldozataivá váltak egy dunavecsei iskolában. A gyerekbántalmazást az intézmény egyik vezetője követte el, aki amúgy jó viszonyt ápolt a melegpornóbotrányba belebukott fideszes sztárpappal.

2024. szeptember 9., 17:08

Szerző:

Háromról nyolcra növekedett azoknak a száma, akiknek a sérelmére elkövetett gyerekbántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI) – értesült a Magyar Narancs. A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott 7-16 éves gyermekek ellen követték el, amiről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök. 

Az eddigi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülői, nevelőszülői, gyámjai számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról. Több gyereket is meghallgatott már a rendőrség, a tanúk valamennyien az intézmény egyik vezetőjét nevezték meg elkövetőként. Van olyan bántalmazott gyermek – írja a lap –, aki az elszenvedett erőszak miatt nem mer az iskolába járni. 

Az ügyben megszólalt a helyi tankerület is, ahonnan azt közölték: az iskola vezetőjének megbízása 2029. augusztus 15-ig tart, munkája folytatásával mind a fenntartó, mind pedig a nevelőtestület egyetértett. „Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, úgy tudjuk, hogy az ügyben bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személy nincs. Amennyiben ez megtörténik, a Tankerületi Központ a hatályos jogszabályok alapján fog eljárni és megteszi a szükséges intézkedéseket.” – közölték.

Gyerekbántalmazás és melegpornó: összeérnek a szálak

Érdekesség – amit szintén a Magyar Narancs tette közzé a hétvégén –, hogy a szóban forgó iskola gyerekbántalmazó vezetője jó barátságot ápolt a melegpornóbotrányban érintett NER-es sztárpappal, Bese Gergővel. A felfüggesztett pap jóvoltából lett az igazgató a dunavecsei katolikusok világi elnöke, sőt ő szervezte a helyi katolikus bált is. 

Mint ismert, a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a Válasz Online-nak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. A kormányközeli források azt állították, hogy az ügy a „A Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Tegnap 17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.