Baleset az M1-esen

Halálos áldozata is van a karambolnak.

2021. december 15., 11:51

Szerző:

Kamionba rohant egy kisteherautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mocsa térségében szerda délelőtt, a balesetben a furgon sofőrje a helyszínen meghalt – tudatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n, írja az MTI.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején a forgalom csak a belső sávon haladhat, a pálya 79-es kilométerénél torlódásra kell számítani 

– írták. Az Útinform tájékoztatása szerint a torlódás csaknem 10 kilométeres; a pálya 75-ös kilométerénél védőkorlátot javítanak, emiatt is torlódnak a járművek. Aki teheti, a 94-es kilométernél lévő csomópontnál hajtson le a pályáról, és a Bábolna-Nagyigmánd-Kocs útvonalon haladva Tatánál térjen vissza; emellett az 1-es főút irányába, Ács-Komárom-Almásfüzitő-Tata felé is lehet kerülni.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: 168.hu / Dimény András)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.