Balatonba fulladt egy idős férfi Ábrahámhegynél

Szombaton a kora délutáni órákban eltűnt egy idős férfi a Balatonban az ábrahámhegyi strand előtt. Alkonyat után találták meg, már nem élt.

2023. szeptember 17., 13:31

Szerző:

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt a Balatonban egy idős férfi. Felkutatásába a helyszínen tartózkodó strandolók is bekapcsolódtak, de csak alkonyat után után vált bizonyossá, hogy tragédia történt – számol be róla az Index.

Az Index információi szerint a rendőrség helyszínre érkező járőrei több szemtanút, köztük az eltűnt férfi egyik hozzátartozóját is kihallgatták. A riasztást követően a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának keresőhajója Révfülöpről azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte a kutatást a parttól mért 100 méteres sávban, és a strandolók segítségével csatárláncban a sekélyebb területeket is átfésülték – eredménytelenül.

Bagyó Sándor a vízimentők vezetője arról tájékoztatta a portált, hogy végül alkonyat után a víz alatt, holtan találtak rá a férfire a strand vízterületének határát jelző bóják közelében. Munkájukat nehezítette, hogy senki sem látta az esetet, így feltételezés alapján végeztek keresést ultrahangos kézi szonárral, illetve a mentőhajóba épített szonár segítségével.

Ezek a berendezések abban az esetben tudnak gyors és pontos adatokkal szolgálni, amennyiben a víz alatti területeket nem nőtte be sűrűn hínár. Ebben az esetben azonban hínáros volt a meder, ezért tartott több órán keresztül a vizsgálat. Kora este egy másik kutatóhajó is a helyszínre érkezett, ez talált rá a holttestre.

Bár volt a helyszínen búvár, a vízmélység itt nem indokolta, hogy a holttestet ő hozza a felszínre, egy bukófordulós szabadmerüléssel emelte ki a szolgálat egyik munkatársa.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Tegnap 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.