Több ezer ember kéri a kormányt, az átlagmagyarok is fürödhessenek a Balatonban, Varga Mihály cáfolja, hogy fizetősek lennének a szabadstrandok

2020. június 11., 20:15

Szerző:

Több ezren csatlakoztak a korábbi petíciójukhoz, most Varga Mihálytól és a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) kéri az Összefogás a Balatonért Egyesület nyílt levélben, hogy

ne szorítsák ki a Balatonnál élőket és az odalátogatókat a szabadstrandok fizetőssé tételével

–írja a hvg.hu.

Az egyesület arra kéri a levél címzettjeit, hogy ne járuljanak hozzá a vissza nem térítendő állami támogatásból felújított szabadstrandok fizetőssé tételéhez.

Tavaly  ötezer ember írta alá a szabadstrandok védelméért indított petíciót, ennek ellenére az egyesület szerint folytatódik a megközelíthető partszakaszok, kempingek beépítése,

a helyükre pedig főként olyan lakóparkok és luxusingatlanok kerülnek, amelyekhez tartozó partszakaszok egyike sem használható már szabadon.

A Balaton mindenkié, a tónak hozzáférhetőnek kell maradnia mindenki számára – hívja fel a figyelmet az egyesület, amely azt követeli, hogy ne csökkenjen tovább az ingyen használható partszakaszok száma.

A pénzügyminiszter is reagált a cikkre. Varga Mihály szerint sem lehetősége, sem szándéka nincsen ilyen lépés megtételére. 

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.