Életveszélyes a Balaton jegére lépni

Az éjszakai fagyok után vékony jégréteg alakult ki a Balaton felszínén, azonban a korcsolyázás és a tóra lépés életveszélyes.

2024. január 11., 08:28

Szerző:

A héten országszerte erős fagy volt tapasztalható, amely hatására látványos jégtakaró alakult ki a Balatonon. Illés Zoltán, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársa az InfoRádió műsorában beszélt arról, hogy a tó egyelőre nem alkalmas korcsolyázásra, valamint a következő napokban is kevés erre az esély – írja az Index.

A balatonon kialakult vékony jégrétegre lépni életveszélyes.

„Már van egy vékony jégréteg, de ez semmiképp sem biztonságos. Legalább 8-10 centiméteres jégrétegnek kellene kialakulnia ahhoz, hogy biztonságosan rá lehessen lépni a jégre” – fogalmazott a VMSZ munkatársa.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: 168.hu archív)

21:37

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.