Bajnai és Márki-Zay embere is Gattyán pártjának színeiben indul

Érdekes nevek a Megoldás Mozgalom jelölti listáján. 

2022. február 15., 08:30

Szerző:

Megoldás Mozgalom a múlt héten dobta be országgyűlési képviselőjelöltként Janicsák István nevét, a milliárdos Gattyán György pártja őt indítja Zuglóban az áprilisi választásokon, a Z’Zi Labor frontembere és a már korábban bejelentett ex futballista, Détári Lajos után azonban hétfőn közzétették a párt teljes jelöltlistáját is – írja a 24.hu. 

Gattyánék az ország összes, tehát mind a 106 választókerületben találtak az induláshoz megfelelő jelöltet. A lap pedig két érdekes névre bukkant a jelöltek között. Az egyik, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es körzetben Gattyán pártjának színeiben indulól Helmeczy László, akinek vannak már politikai tapasztalatai, hiszen a rendszerváltás után az MDF-ben majd a Fideszben is politizált. 1998-2002 között a jelenlegi kormánypárt országgyűlési képviselője volt, de idővel szakított a Fidesszel. 

Helmeczy 2013-ban tért vissza  a politikába és akkor már Bajnai Gordon mögött az Együtt–PM szabolcsi jelöltjeként indult a választáson. Az elmúlt években főleg azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ő képviselte Kósa Lajossal szemben a csengeri örökösnőt. 

A Megoldás Mozgalom másik érdekes jelöltje a Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetben induló Popovics Judit. Ő még októberben az ellenzéki előválasztás egyik gyújtózsinórja volt. Popovics neve a Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lezajlott miniszterelnök-jelölti vitában került elő. Márki-Zay akkor azt állította, hogy a DK zsarolta Popovicsot, hogy lépjen vissza az előválasztás során, akkor még Márki-Zay jelöltje volt. 

(Kiemelt képünk: Gattyán György Hivatalos Facebook-oldala.)

 

2024. április 16., 15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.