Az orvosi kamara üdvözli Orbán Viktor bejelentését

A MOK szerint az egészségügyben dolgozókra vonatkozó oltási kötelezettség biztosíthatja a betegek és a munkavállalók védelmét is.

2021. július 16., 16:48

Szerző:

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) fontosnak tartja és üdvözli a COVID oltás kötelezővé tételét az egészségügyben dolgozók számára – közölték a kamara honlapján pénteken, miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a legújabb döntést. A MOK álláspontja szerint az intézkedés biztosíthatja a betegek és az egészségügyben dolgozók védelmét is. 

A közleményben arra is kitértek, hogy az egészségügyben dolgozók számára eddig is volt kötelező oltás, ilyen a hepatitisz B elleni vakcina is. Emellett megjegyzik, hogy az egészségügyben foglalkoztatottak koronavírus elleni átoltottságáról nincs hivatalos adatuk, de a lakosságénál magasabb a számuk.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 8-án. MTI/Rosta Tiborr)