Az ország több részén még mindig nincs áram, se internet

A szombati vihar is jelentős károkat okozott, de sok helyen péntek óta nem sikerült megoldani, hogy helyre álljon az áram- és kábelszolgáltatás. 

2023. augusztus 6., 12:55

Szerző:

A Telex azt írja, hogy a budapesti 17. kerület egyes részein akadozik az áramellátás, a 16. kerületi Rákosszentmihályon pedig nem működik a kábeles szolgáltatás. A portált a Vodafone sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy a hétvégi viharok valóban okoztak szolgáltatás-kimaradásokat, főleg olyan területeken, ahol a vihar fákat döntött ki és vezetékeket szakított le.

„A viharkárok elsősorban a Balatonnál, Budapest és Miskolc környékén okoznak problémát az összes magyarországi távközlési vállalat szolgáltatásaiban. A nehézségeket jellemzően az okozza, hogy a vihar az elektromos hálózatot is megrongálta, és amíg az áramszolgáltatás nem áll helyre, addig a központi internet/TV szolgáltatás sem tud elindulni, illetve előfordulhat, hogy az áramszolgáltatás helyreállítása után még további eszközcserék is szükségessé válnak” – írták közleményükben. A szolgáltató műszaki szakemberei a hétvégén is dolgoznak a helyreállításon, és az ügyfélszolgálat is megerősített üzemmódban dolgozik a nap 24 órájában.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)