Az oltott 12 éves járhat iskolába, a 11 éves nem: furcsa karanténszabályok Magyarországon

Olyan is van, ahol mindenkit hazaküldenek.

2021. december 7., 07:12

Szerző:

A negyedik hullám csúcsán a téli szünetig már biztosan nem fogják bezárni az egész országban az iskolákat, és nem tér vissza az általános online oktatás sem. A szülők közben azt tapasztalják, hogy szinte minden osztályban elő-előfordul egy-egy gyanús- vagy igazolt koronavírusos eset. A szülők egymás közötti tapasztalatcseréjéből az is kiderül, hogy az iskolák az ilyen helyzetekre egészen különbözőképpen reagálnak: van, ahol mindenkit hazaküldenek, máshol csak a közvetlen kontaktoknak kell otthon maradniuk egy ideig –írja a Telex.

A lap összeállításából kiderül, hogy minden iskolában másként járnak el az igazgatók, ha felüti a fejét a fertőzés egy intézményben. Egészen más elbírálás alá esik ugyanis, ha a fertőzés vagy annak gyanúja a 7-12. évfolyamon történik, ahol a diákok többségét már beoltották, vagy az 1-6. évfolyamon, ahol döntően oltatlan tanulók vannak.

Különösen érdekes helyzetek alakultak ki a 6. évfolyamokon, ahol a diákok egy része már betöltötte a 12. életévet, a másik részük pedig még nem. Az egyik budapesti iskola 6. osztályában október közepén covidos lett egy diák. A közelében ülő diákok közül néhányat mint közvetlen kontaktot hazaküldtek 10 napos karanténba, de nem mindenkit. Voltak ugyanis olyanok, akik már 12 évesek elmúltak és kaptak oltást: ők továbbra is járhattak iskolába

– írja a lap tapasztalatokra hivatkozva.

(Kiemelt kép: Diákok megkapták a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját egy budapesti általános iskolában, 2021. szeptember 02-án. Fotó: Dimény András)

Kontinensünk döntő részén nyugodt, száraz időjárás uralkodik egy nyugat-európai központú anticiklon eredményeként. Hazánkban is berobban a nyár.

A 108 milliárd forint keretösszegű otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány itt arra gondolt, hogy majd a támogatott háztartások a jelentős energiamegtakarítást eredményező beruházásoknak köszönhetően könnyebben tarthatják fogyasztásukat a rezsivédett sáv alatt.