Az oltás után fertőződött meg, meghalt a négygyermekes édesanya

A szívbetegséggel küzdő Katalint még március elején oltották be a kínai vakcinával, de egy héten belül megfertőződött.

2021. április 14., 10:25

Szerző:

Négy gyermeke gyászolja azt a 64 éves asszonyt, aki a koronavírus elleni vakcina beadása után fertőződött meg és halt bele a betegségbe – írta a Blikk.

A szívbetegséggel küzdő Katalint még március elején oltották be a kínai vakcinával. Egy héttel később viszont megfertőződött a vírussal, és olyan rossz állapotba került, hogy kérte, kössék lélegeztetőgépre. Katalint háromszor élesztették újra. Minden alkalommal visszahozták, az állapota egészen a halála napjáig stabil volt.

A család szerint az orvosok mindent megtettek az asszony életéért, de végül március 16-án megállt a szíve.

Nem Katalin az első, aki a vakcina beadása után hunyt el koronavírusban.

Darabos Béla, a Vas megyei Bozsok független polgármestere az oltás után három héttel halt meg.

A Pécsi Tudományegyetem a honlapján közölte dr. Botz Lajos professzornak, a PTE Klinikai Központi Gyógyszertár és Gyógyszerészeti Intézet vezetőjének az írását, amely szerint az oltás nem hat az első 14 nap lejárta előtt, hiszen a szervezetnek, az immunrendszernek egy új képességet kell megtanulnia.

(Kiemelt képünk illusztráció: Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Fotó: MTI | Balázs Attila)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.