Az NVB elmarasztalta a fideszes jelöltet, aki narancsot és tollat osztogatott egy iskola diákjainak

2018. március 20., 18:22

Szerző:

Kedden a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta László Tamást, a Fidesz XV. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltjét, amiért narancsot és tollat osztogatott egy helyi iskola diákjainak – írja a 444. Bár a tanárok, szülők és az iskola igazgatója is szóvá tette, hogy nem egy iskola előtt kellene narancsot és tollat osztogatni, László Tamás csak annyit válaszolt, ez közterület, itt lehet.

Az ügyben a választókerületi választási bizottság nem talált jogsértésre utaló jelet, a NVB viszont most 10:7 arányban úgy határozott, hogy mégis megszegte a törvényi előírásokat. 

Bár a gyerekek bevonása a kampányba rengeteg aggályt felvet, ezeket a Fidesz azzal rázza le, hogy minden rendben van az ajándékozással és az óvodások jéghideg aszfalton térdeltetésével is, mert a gyerekeknek úgysincs szavazójoguk. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány mozgalmat indított, hogy a politikusok hagyják békén a gyerekeket.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.