Az iskoláknak még nem kell átállniuk fafűtésre

A Klebelsberg Központ nyáron még arra szólította fel a tankerületeket, hogy mérjék fel, lehet-e fával fűteni az iskolákban. A fűtési szezon napokon belül elkezdődik, de a központ válasza szerint egyik iskolában sem indítják a szezont fafűtéssel.

2022. október 13., 19:41

Szerző:

Július végén ismerte el a Klebelsberg Központ, hogy valóban felmérik, át lehet-e állni fatüzelésre az iskolákban, s ha igen, mely intézmények lennének ezek. Akkor azzal magyarázták a felmérést, hogy minden alternatív fűtési lehetőséget fel kell mérni az intézmények zavartalan működésének érdekében.

Azt is mondták a tanév eleje előtt, hogy a kormány kompenzálja a tankerületi központok megnövekedett rezsiköltségeit, s hogy számos iskola van, ahol gond nélkül át lehet állni fával történő fűtésre.

Az mfor.hu felkereste a Klebelsberg Központot, hogy hány iskola tud, vagy fog átállni fatüzelésre.„A Klebelsberg Központhoz érkezett adatok alapján ugyan számos intézmény képes átállni vagy integrálni alternatív fűtési rendszert, de egyelőre ezekre nincsen szükség. A tankerületi fenntartású köznevelési intézmények fűtése szerződésekkel biztosított, és a fűtési szezon kezdetével mindenhol el is indul” – adták válaszul.

Hozzátették, hogy a Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet.

(Kiemelt képünk illusztráció: Elszámolt Erzsébet-utalványokból készült brikettet pakol a kazánba Ternyák Sándor fűtő a tiszaigari általános iskolában 2013. október 16-án. Az intézmény 29 tonna brikettet kapott. MTI Fotó: Mészáros János)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).