A Belügyminisztérium átállíttatná az iskolákat fatüzeléses fűtésre

A Belügyminisztérium levélben utasítja az oktatási intézményeket, hogy mérjék fel gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével

2022. július 28., 19:10

Szerző:

Levelet kaptak a Belügyminisztériumtól a tankerületek, amelyben arra kérik az intézményeket, hogy mérjék fel a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével – írta a Klub Rádió.

A PSZ alelnöke szerint az átalakítás értelmetlen, és nagyon költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Totyik Tamás hangsúlyozta,

„így visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. ”

A PSZ emellett arra gyanakszik, hogy a Belügyminisztérium azért tarthatta még vissza eddig a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

Holoda Attila, energetikai szakértő szerint egy ilyen átállás nem csak visszalépés lenne, de olyan költségekkel járna, amire a tankerületeknek nincs pénze.

A Belügyminisztérium levelét Hadházy Ákos megosztotta közösségi oldalán.

(Kiemelt kép: Elszámolt Erzsébet-utalványokból készült brikettet pakol a kazánba Ternyák Sándor fűtő a tiszaigari általános iskolában 2013. október 16-án. MTI Fotó: Mészáros János)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.