Az Európai Bizottság szerint nem helyénvaló a kormány bombás plakátja

Az Európai Bizottság (EB) szóvivője szerint „nem helyénvaló” a szankciókkal kapcsolatban bombákat mutogatni, hiszen azoknak pont az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát.

2022. október 19., 18:26

Szerző:

Dana Spinant, az EB szóvivője felszólalt a magyar kormány bombás plakátkampányával kapcsolatban, ami szerinte nem helyénvaló, ugyanis a szankciók célja pont az, hogy megállítsák Oroszországot, hogy bombázza Ukrajnát – írta a hvg.hu.

Emélkeztetett, hogy a magyar kormány is részese valamennyi uniós szankció bevezetésének. Hangsúlyozta, hogy az energiaválság oka nem az Oroszország elleni szankciók, hanem Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja, valamint Putyin már a háború előtt is manipulálta az energiapiacokat.

Adatokkal cáfolták azt is, hogy a szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. Míg az uniós GDP még mindig nő, az orosz idén várhatóan 11 százalékkal csökken, az EU-s inflációs átlagnak éppen a duplája, 22 százalékos az orosz pénzromlás.

Szankcióbomba a nemzeti konzultáció mellé

A kormány nemrégiben megkezdte a szankciókról szóló nemzeti konzultációk postázását, amelyben hét kérdésben kérik ki a magyarok véleményét. Emellé elindítottak egy plakátkampányt is, amelyen az Oroszország elleni szankciókat bombaként ábrázolják a gazdaságra, miszerint „a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket!”

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti