Az a Patai Mihály lehet alelnök az MNB-ben, akinek a lakását Matolcsy György jegybankelnök használta

2019. március 12., 16:28

Szerző:

Tavasztól a Magyar Bankszövetség elnöke, Patai Mihály átigazol az MNB-hez – értesült a Klubrádió.

Fotó: Riskó Gáspár - 168 Óra archív kép

A közgazdász, üzletember az  UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójaként érkezik az MNB-be. Várhatóan megválik a Magyar Bankszövetség elnöki tisztségétől is. Ő volt az, aki tavaly decemberben a magyar gazdaságról azt mondta, hogy Trianon óta nem volt még olyan jó állapotban, mint az elmúlt időszakban.

Patai Mihályt több évtizedes barátság fűzi Matolcsy Györgyhöz. A Népszabadság két nappal a bezárása előtt, 2016. október 6-án írta meg, hogy az MNB elnöke egy olyan Országház utcai lakást vett igénybe, amely Patai Mihályé. Ez azt jelenti, hogy Matolcsy György egy olyan lakást használt, amely az MNB által felügyelt bank elnök-vezérigazgatójának, egyben a bankok érdekképviseletét ellátó szervezet vezetőjének a tulajdonában volt.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.