Az a Lázár János tart előadást az internetes zaklatásokról, aki hat éve kommentelőket perelt be

2018. október 3., 19:38

Szerző:

Az internetes zaklatás – azaz a cyberbulling – megoldásának lehetőségeiről tart előadást Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Brand Festivalon – írja az Index. A Miniszterelnökséget egykor vezető miniszter október 18-án az online zaklatások jogi vonatkozásairól, illetve a biztonságos online környezet megteremtésének lehetőségéről beszél majd a szervezők tájékoztatása szerint.

Lázár azzal nyerte el a fesztivál meghívását, hogy a szervezők szerint a volt miniszter „a magyar politikai közélet idei legerősebb social média növekedését elérő szereplője”. A politikus 2018. március 1-én indította el hivatalos Facebook oldalát, amelyen sok erős tartalmat jelentett meg. Odáig ment egy alkalommal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hobbiját, a hazai futballt merte kritizálni.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szervezők szerint Lázár a saját élményeit is meg fogja osztani a közönséggel. Valószínűleg az az ügy is szóba kerül, amikor a Fidesz akkori frakcióvezetője pert is indított. 2012-ben a Lázárt szállító mikrobusz balesetet szenvedett, amelyben egy ember meghalt.

A Délmagyar oldalán a hír alatt több kemény hangú komment, az egyikben például a volt miniszter halálát kívánta valaki.

Lázár feljelentést tett a hírportál ellen, és nyomozás is indult, az ügyben hét embert is meggyanúsítottak. A Délmagyar végül 500 ezer forintot fizetett peren kívül a politikusnak.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.