Videó: autós üldözés Szegeden

Egy lengyel rendszámú Ford Galaxyban próbált meglépni a szegedi Hunyadi Mátyás rakparton egy moldáv embercsempész, sarkában négy szirénázó rendőrautóval. Az izgalmas jelenetet egy járókelő  rögzítette.

2023. január 27., 12:07

Szerző:

A közösségi médiában megjelent információkat az autós üldözésről a Blikk megkeresésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

Az izgalmas jelenetet egy járókelő rögzítette:

Egy helyi Facebook-csoportban megosztott információ alapján a Szegeder azt írta, hogy egy Petőfi Sándor sugárúti burgerező előtt száguldottak el, majd a Bécsi körút kereszteződésében a piros lámpánál a belváros felé hajtottak tovább. Az üldözés végül állítólag Tápén ért véget, ahol a rendőrök sikeresen elfogták a moldáv származású sofőrt. 

A rendőrség a Blikknek  megerősítette, hogy valóban egy moldáv embercsembész vezette a Ford Galaxyt, és valóban sikerült elfogni és előállítani az üldözés során. „Emellett tájékoztattak, hogy a járőrök a balesetveszély elhárítása érdekében megkülönböztető jelzést használtak. Hangsúlyozták, hogy az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van, ezért jelenleg nem tudnak bővebb tájékoztatást nyújtani.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)